Sundhedsguide: 3 måder at forbedre sin sundhed på og spare penge

Som studerende har man ikke de store penge at gøre godt med og det medfører tit, at man må foretage nogle benhårde økonomiske prioriteringer og dette påvirker tit ens sundhed. Derfor er der mange danske studerende, der lever for usundt, så hvis du gerne vil leve sundere, kommer der tre råd til hvordan du både kan leve sundere og spare penge.

1: Drik mindre alkohol

En af de største enkeltstående årsager til at mange unge døjer med en dårlig sundhed er at de drikker langt over det anbefalede antal genstande hver måned. Som studerende frekventerer man både fredagsbarer og det sene natteliv flere gange om måneden, og netop fordi, at alkohol er ekstra billigt i de større byer, føles det ikke som om, at det er særligt dyrt at gå i byen, men det er det for sundheden og i sidste ende også for din pengepung. Så hvis du både vil gøre noget godt for din økonomi og din sundhed, bør du ikke gå i byen oftere end to gange om måneden.

2: Drop junkfooden og køb discountvarer

Næstefter alkohol kommer junkfooden både i praksis og i overført betydning for en god bytur ender tit hos de lokale pizzeria eller på MacDonalds, og selvom man godt kan få lyst til en cheeseburger efter en bytur så giver det ingen næring og derfor er det et rigtigt dyrt måltid både for din pengepung og din sundhed. Derudover er der mange studerende der spiser ekstra meget junkfood i eksamenstiden hvor man kan føle at man er under tidspres. Men i disse situationer er det langt bedre at handle stort ind på forhånd samt lave mad til flere dage. På den måde skal man kun bruge halvt så meget tid på at lave mad i eksamenstiden og dermed er der mere tid til at sidde med næsen i bøgerne.

3: Køb dine kondomer online og spar penge

En anden side af unges sundhed der halter er når det kommer til sex og sundhed. Danske unge har igennem en årrække været de dårligste til at bruge kondom i EU og det betyder at mange er smittede med en lang række sygdomme uden at vide det herunder klamydia og gonore som har været i kraftig vækst igennem de sidste to år. Undskyldningen man oftest hører er, at det både er pinlig tog dyrt at købe kondomer og det kan der være noget om men der er til gengæld gode penge at spare og ikke mindst større privatliv ved at købe sine kondomer online. Hvis du selv mangler nogle kondomer kan du finde det på denne side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *