SU-guide: Tre steder du kan spare penge som studerende på nettet

Langt de fleste studerende har ikke ligeså mange penge imellem hænderne som de godt kunne tænke sig og hvis man bor i enten København eller Aarhus, kan man hurtigt komme til at bruge en stor del af ens disponible indkomst på husleje og skolebøger alene og så er der ikke ret meget tilbage bag efter til nogle af de mere sjove aktiviteter. Så hvis du godt kunne tænkte dig at få lidt ekstra plads i budgettet, så kommer der her et par råd til hvor du kan spare penge som studerende ved at handle over nettet.

1: Spar penge på dine kæledyr

Rolig nu, jeg siger ikke du skal droppe at have kæledyr! Op imod 20% af alle studerende har et kæledyr og et kæledyr hvad enten det er en hund eller en kat medfører nogle øgede udgifter. Her er der ikke de store penge at spare på dyreforsikringer, da disse ligger meget tæt på tværs af forsikringsselskaberne, men et sted hvor der på sigt kan være mange penge at spare er på foder. På nettet er der i løbet af de sidste par år kommet en lang række nye webshops til som har presset priserne i bund og siden foder en evigt tilbagevende udgift bliver det over tid til mange penge. Typisk kan man spare imellem 15-30% alt efter hvilken slags foder man er på udkig efter. Hvis du er interesseret i noget billigt men sundt foder til enten din hund eller din kat så kan du finde det på denne side.

2: Spar penge på dine skolebøger med lix.com

En anden tilbagevende udgift som hurtigt kan dræne ens budget er bogindkøb. På nogle videregående uddannelser ener mange elever med at bruge over 8000 kroner om året på bøger for et helt skoleår. Det er mange penge men samtidig er det umuligt at gennemføre et studie uden bøger – og hvis ikke bør man nok overveje om ens studie var godt. Men en måde man her kan spare penge er ved at springe uddannelsesinstitutionernes lange køer over og i stedet sætte sig foran computeren og bestille ens bøger hjem online via hjemmesiden lix.com.

Lix.com er en hjemmeside og en virksomhed der ifølge dem selv gerne vil være skolebøgernes svar på Spotify, så selv hvis ikke de har dine skolebøger dette semester, så kom tilbage til næste semester da virksomheden hele tiden udvikler sig.

3: Brug sammenligningstjenester til faste udgifter

Et sidste sted man kan finde gode månedlige besparelser på nettet er på nogle af de mange sammenlignings sider såsom elpristavlen.dk sammenlignmobilabonnementer.dk eller lignende. Ved at bruge disse sider kan man finde de billigste priser på alt fra bredbånd, mobilabonnementer og endda el til din lejlighed. Alle disse udgifter er typisk nogle der falder over tid, men da mange synes at det i forvejen er billigt at have et telefonabonnement er der mange der ender med at betale mere end de burde. Derfor kan man roligt tjekke priserne på disse produkter hvert halve år. For eksempel har undersøgelser vist at 90% af alle danskere betaler for meget for deres bredbånd så det er bare med at komme i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *