SU-guide: Sådan kan du spare dit fitnessabonnement væk

Mange danske studerende har et stramt budget imens de er på SU. Det betyder at de fleste må prioritere benhårdt og derfor er der mange, der vælger dårlige fødevarer, hvilket resulterer i at flere bliver overvægtige, imens de studer. Dette er dog nemt at undgå, selv hvis man ikke har lyst til at bruge flere hundrede kroner om måneden på et abonnement i et fitnesscenter. Så hvis du gerne vil motionere mere, uden at skulle have den store pengepung op ad lommen, kommer der her tre simple tips til at komme i bedre form på SU.

1: Brug cyklen fremfor bussen når du skal i skole og på arbejde

Det første man kan gøre hvis man gerne vil i bedre form, imens man er på SU er at bruge cyklen fremfor bussen, når man skal frem og tilbage imellem ens bopæl og ens skole, eller endda arbejde. Selvom det betyder, at man bliver lidt svedig de første par minutter efter man er stået af cyklen, så er det rigtig god motion og på den lange bane betyder det, at man kan øge sin kalorieforbrænding helt naturligt.

I de store byer som København og Aarhus er der mange lys stop, og det betyder, at man ofte kun lige kommer op i fart før man skal helt ned og holde stille igen og dette gør at kroppen imiterer en let gang intervaltræning, som er den mest effektive fedtforbrænding der er.

2: Køb et par billige håndvægte og træn derhjemme

En anden mulighed man kan benytte sig af, hvis man gerne vil i bedre form er at styrketræne derhjemme. Ved at gøre dette kan man stadig komme i god fysisk form uden at man skal betale for et dyrt fitnessabonnent. I stedet kan man købe et par billige håndvægte, som man kan bruge.

Dette er både en billigere og mere praktisk løsning på den lange bane, hvis ikke man har en ambition om at blive professionel bodybuilder. Alternativt kan man supplere med nogle gammeldags arme- og mavebøjninger som også er meget effektive til at forbedre ens fysik. Hvis du selv leder efter et par billige håndvægte til hjemmebrug, kan du finde det på denne side.

3: Spil fodbold på studiet

En tredje løsning man kan ty til, hvis man genre vil i bedre form, når man studerer, er at spille fodbold med sine studekammerater. Ved alle de danske universiteter ligger der flere store fodboldbaner og det er derfor nemt at få samlet en gruppe der gerne vil spille fodbold 1-2 gange om ugen. Ved at bruge skolernes arealer sparer man et traditionelt kontingent væk til en fodboldklub, men man får stadig den samme mængde motion. Fodbold er ifølge flere studier en af de bedste sportsgrene til at forbedre ens kredsløb og dermed kondition da der er masser af temposkift og store afvekslinger imellem korte og lange sprint.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *