SU-guide: 3 gode hobbyer som studerende

En række undersøgelser har tidligere vist, at mange studerende føler at studiet fylder mere end nødvendigt i deres hverdag. Og dette er ikke en god ting, for mange af de selv samme undersøgelser har vist, at de studerende der havde andet at fokusere på end blot et fritidsjob og studiet ofte klarede sig bedre når de endelig sad på skolebænken. Derfor kan det anbefales, at man får sig noget ekstra at rive i som studerende og derfor kommer der her tre bud på en hobby, man med god grund kan kaste sig over som studerende.  

1: At læse skønlitteratur

Din første tanke er måske at det gider du da slet ikke, hvis du har siddet med hovedet begravet i skolebøgerne en hel dag, men vent nu lidt. Flere undersøgelser har vist, at folk slapper af på en anden måde når de læser skønlitteratur fremfor faglitteratur. Dette skyldes, at man skal bruge sin fantasi i højere grad og dette får mange til at koble verdenen udenfor helt fra. Derudover så er der også vist at folk der læser skønlitteratur oftest har lettere ved at koncentrere sig end folk der ikke læser og dette giver i mange tilfælde bedre forudsætninger for at klare sig godt på studiet. Som hobby er dette også en forholdsvis billig hobby, da man kan låne bøger gratis på biblioteket eller købe dem billigt i genbrugsforretninger.

2: At strikke eller hækle

En anden hobby man med god grund kan kaste sig over er at strikke eller hækle. Dette er ligesom at læse skønlitteratur en hobby der videnskabeligt bevist får en til at slappe af. Derudover forebygger det at strikke en lang række sygdomme såsom demens.

En helt anden ting er at det kan være en god måde at spare penge på da man på sigt vil kunne reparere sit slidte tøj eller måske kan man på et tidspunkt lave noget af sit eget tøj og på den måde spare nogle penge. Der er i disse år flere og flere unge der vælger at kaste sig over denne hobby og dette har også ført til at flere og flere strikkeklubber har set dagens lys over hele landet. Dette er dog ikke kun klubber med gamle mennesker, men langt hen ad vejen unge mennesker og studerende. Derfor kan man hurtigt komme til at møde nye mennesker ved at tage strikkepinden i hånden og komme i gang. Hvis du kunne tænke dig at prøve dette, kan du finde et stort udvalg af garn her.

3:  At spille fodbold

En sidste mulighed man kan overveje er at spille fodbold. Det gode ved denne hobby er, at der ikke er mange løbende udgifter, når først man har støvler og benskinner på plads. Derudover er det let at finde folk på studiet som vil spille en kamp i ny og næ og sidst, men ikke mindst så er fodbold den bedste måde at forbedre ens fysiske form på, da det er en blanding af interval- og udholdenhedstræning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *