Spild ikke tiden – invester SU’en i en webshop!

Til trods for at livet som studerende til tider kan virke uoverskueligt, er det om at tænke taktisk. Hvis du drømmer om en dag at opbygge din egen virksomhed eller forretning, bør du ikke udskyde dine ambitioner.

Som studerende har du adgang til goder, der i den grad vil kunne kickstarte dine iværksætterdrømme, hvis du forstår at investere dem ordentligt. I denne guide får du tre kneb, der kan hjælpe dig godt i gang med at sparke liv i din egen online-forretning ved siden af studierne.

Lad dig inspirere af dine interesser

Først skal du have fundet den gode idé. Hvad skal din webshop sælge? Hvilken ydelse skal din online-virksomhed tilbyde? Hvis du er i tvivl om, hvad du gerne vil levere, kan det være fornuftigt at tage udgangspunkt i dine interesser – måske endda noget i relation til dit studie?

Hvis ikke dette får idéerne til at spire, er det tid til at tænke i andre baner. Forsøg at tænke i menneskelige hverdagsbehov – hvad ville gøre livet en anelse lettere? Hav tanken i baghovedet næste gang du brokker dig over noget, der umiddelbart forekommer banalt. Husk på at det var sådan danske Erling Vangedal-Nielsen opfandt isterningeposen!

Udnyt SU-goderne

Når du står med din gode idé, har du brug for startkapital til indkøb af materialer, online-marketing og eventuelle fragt- og lageromkostninger. Og det er især her, at det bliver en fordel at være studerende.

For lever du på SU, har du samtidig adgang til en af de mest fleksible og smarte lånetyper, nemlig SU-lånet. Du kan hver måned låne op til 3000 kr. om måneden, du ikke skal betale af på før året efter udgangen af det år, hvor du afslutter din uddannelse. Således er lånet nærmest skabt til, at unge iværksættere kan kickstarte deres projekter under studietiden. Invester pengene i at give din online-virksomhed kant og dine produkter og ydelser kvalitet. Det tager tid at slå igennem inden for stort set alle brancher, og dine investeringer skal nok give afkast, hvis du er omhyggelig og taktisk i dine overvejelser og din markedsføring.

Opret en gratis hjemmeside og udliciter IT-arbejdet

Når du ønsker at drive forretning online, er det essentielt for din succes, at du sætter dig ind i, hvilke faktorer der er afgørende for at vinde kunderne over på dit website frem for konkurrenternes. Hvis ikke du allerede er bevidst om det, så bør du vide, at din webshops design og brugervenlig kan få potentielle kunder til at vælge eller vrage din forretning på et splitsekund. Sørg derfor for at lægge kræfter i at skabe et lækkert website, der er nemt at navigere på. Dette behøver ikke koste store beløb, for der er et hav af udbydere, der tilbyder gratis website-løsninger.

Når du har fået etableret dit website, er du nødt til at skabe noget sikkerhed for dine data. Dette gør du bedst ved at investere i en webhostingløsning. Hermed overdrager du ansvaret for det IT-tekniske til professionelle, og du kan i stedet fokusere på at udvikle dine produkter og services. Det er ingen skam at uddelegere opgaver og alliere sig med andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *