Sov bedre og få større succes på studiet

Hvis du sover dårligt om natten, præsterer du under dit potentiale den efterfølgende dag, og det er generelt svært at koncentrere sig, hvis man ikke har sovet godt. Man kan hurtigt komme ind i en dårlig cirkel med dårlig søvn, som kan være svær at vende. Men der kommer et par råd til hvordan du kan sove bedre her.

Gå i seng på samme tid hver dag

Hvis du er kommet ind i en ond cirkel, hvor du sover dårligt er første tip til at komme ud af den, at gå i seng på samme tid hver dag. Det er vigtigt at have en god søvnrytme, og det kan du kun få, hvis du sætter en fast sengetid – og overholder den.

Kroppen bliver forvirret hvis vi har skiftende sengetider, og det bliver derfor sværere at falde i søvn.

 

Indret dit soveværelse godt

For at sove godt, er det vigtigt at dit soveværelse er godt indrettet. Det vigtigste møbel er selvfølgelig en god seng. Det er meget individuelt, hvilken madras der er rarest at sove på, om det en springmadras, boxmadras, skummadras eller noget helt fjerde er altså en smagssag. Hvis du er i tvivl om hvilken madras, der er bedst til dig, kan du besøge en boligbutik eller kigge på nettet.

En god madras er første trin til et godt soveværelse. En god dyne og hovedpude er næste. Ligesom med madrassen er det vigtigt at have en hovedpude, der passer til hvordan du sover. Du kan få mange forskellige typer af hovedpuder til om du sover på siden, maven eller ryggen.

To andre vigtige punkter, når vi snakker soveværelsesindretning er gardiner og belysning. Vores søvnmønster er meget præget af lyset – vi sover når det er nat og mørkt og er vågne når det er lyst. Det er derfor vigtigt at du kan mørklægge dit soveværelse med gardiner, når det er tid til at gå i seng.

Samtidig er det vigtigt at have noget afdæmpet lys i soveværelset, til om aftenen og til når du vågner om natten. Hvis du skal op og tisse om natten, er det godt hvis du kan tænde lidt roligt lys, i stedet for en kraftig lampe, så du ikke vågner for meget.

 

Ingen skærme før sengetid

Du har sikkert hørt før at mobil, fjernsyn og computer er dårlige for vores søvn – der er noget om det. Baggrundslyset på skærmene er med til at holde os vågne, og det er derfor vigtigt ikke at bruge skærme om aftenen.

Det er selvfølgelig svært, da vores mobil er så stor en del af vores hverdag nu. Men hvis du prøver ikke at bruge din mobil 1-2 timer før du lægger dig til at sove, vil det gøre en forskel for hvor hurtigt du falder i søvn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *