Sidste skoledag – alt du skal vide inden den store dag

Slutningen på folkeskoletiden kan betyde mange ting for forskellige mennesker. En ting der dog er sikkert, er at det kulminerer med en dag, nemlig sidste skoledag. Tiden i folkeskolen kan og har måske været meget forvirrende. Det kan den sidste skoledag også være. Igennem tidernes løb har reglerne for sidste skoledag ændret sig drastisk. Selve dagen er ikke en overraskelse for dig; du har nemlig oplevet den hvert år, når 9. klasserne blev færdige med deres eksamener og ikke skulle møde op i skolen længere. Du skal ikke frygte længere, for her finder du alt, du skal og har brug for at vide om sidste skoledag, blandt andet hvilke sidste skoledag kostumer, der er sjove og gode at iklæde sig.

Hvad sker der sidste skoledag og hvorfor fejrer vi den?

Det er dagen, hvorpå man fejrer hele 10 års skolegang. I traditionel forstand fungerer den som et overgangsritual. Børnene skal så at sige træde ind i de voksnes rækker. Det stammer fra det forrige århundrede, hvor det var sidste stop inden de unge skulle ud i lære.

Hvad sker der så på sidste skoledag? Børnene møder op i kostumer med karameller, barberskum og vandpistoler. Herefter begiver de sig rundt til de forskellige klasser for at sprøjte på de yngre elever med barberskum og vand, og derefter kaster de og uddeler karameller til dem. Denne del af den sidste skoledag er forbundet med en vis uskyldighed. Disse handlinger repræsenterer det mere barnlige, såsom at lege med vand og barberskum. Det søde, altså slikket eller karameller, som bliver delt ud til de yngre, som et minde om, at de også selv engang var børn, men nu ikke længere er det. Når alt dette har fundet sted, så plejer eleverne (der ikke længere er elever) at forlade skolen for at mødes et sted og feste og drikke alkohol. Dette repræsenterer så voksenlivet, som de træder ind i, hvor man frit kan konsumere alkohol osv. Denne tradition hører nok mere fortiden til, da børnene dengang ikke var så meget børn, da de trådte ud af niende klasse, men derimod næsten allerede voksne mennesker. Tiderne har ændret sig, og børnene er børn i dag – de tvinges så at sige ikke at træde ind i de voksnes rækker.

Herunder finder du en liste el. nogle forslag til hvilke sidste skoledag kostumer, du kan iklæde dig, som vil sætte dig i spotlyset.

Forslag til sidste skoledag kostumer

Et godt kostume behøves ikke at koste mange penge. Hvis du vil, kan du finde en kostumebutik og frit vælge mellem sidste skoledag kostumer. Dig og din bedste ven kan klæde jer ud som kaptajn og matros eller indianer og cowboy. Hvis du vil være mere unik, så kan du vælge selv at lave dit kostume. Tænk over, hvad du kan lide eller hvem du ser op til og skab dit eget kostume. Andre populære forslag kan f.eks. være:

  • Drenge, der klæder sig som piger
  • Kendte personer
  • Piger, der klæder sig som drenge

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *