Derfor bør du være medlem af en a-kasse

Er du netop færdiguddannet eller læser du stadig? Så kan det være ekstremt gavnligt for dig at melde dig ind i en A-kasse. Sådan et medlemskab forbindes ofte med at have et job, men det kan også være nyttigt inden man får arbejde. For dig, der ikke har et fast job endnu, kan en A-kasse sikre din økonomi, når du for alvor skal stå på egne ben uden SU.

Hvad er en A-kasse?

En A-kasse er en arbejdskasse, også kaldet en arbejdsløshedsforsikring, der fungerer som et sikkerhedsnet for dig. Det giver dig retten til at modtage dagpenge, hvis du står uden arbejde. Hvis du er medlem, skal du betale et beløb hver måned, og til gengæld modtager du en fast indtægt, der beskytter dig. Det er frivilligt for hver person om de ønsker at melde sig ind, men det er et godt valg.

Hvordan gavner det dig som studerende eller nyuddannet?

Når din SU stopper, kan det være svært at få tingene til at hænge sammen. Selvom du ikke får et job med det samme, så skal huslejen stadig betales, og det er her, en A-kasse kan hjælpe dig. Et medlemskab er nemlig ikke kun smart for de, der mangler et sikkerhedsnet, hvis de mister deres arbejde. Et medlemskab er også smart for dig, der skal finde et job efter din uddannelse.

Meld dig ind som studerende

Der er mange fordele ved at melde dig ind i en A-kasse imens du stadig er under uddannelse- især, hvis du har været medlem i et år, når du er færdig. Det betyder blandt andet, at du kan få dagpenge fra din første dag uden uddannelse og job. På den måde undgår du at stresse over din fremtid, når du når til dine eksaminer.

Meld dig ind som nyuddannet

Hvis du ikke melder dig ind, imens du læser, kan du stadig få flere fordele. Hvis du melder dig ind i en A-kasse inden for 14 dage efter din endelige eksamen, kan du få dagpenge allerede efter én måned. På den måde kan du føle dig sikker, og du kan fokusere på at søge arbejde.

Har du et job imens du læser?

Hvis du allerede nu har et studiejob eller et deltidsjob, kan A-kassen også gavne dig. Har du uger, hvor du arbejder mindre end 37 timer, kan du modtage supplerende dagpenge. Dette fungerer som en hjælpende hånd, så du ikke føler dig presset til at arbejde mere, end dine studier kan holde til.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig? Der er stadig meget at vide om A-kasser. Der findes endnu flere fordele, og du bør også sætte dig ind i de regler og krav, der er relevante. Vil du have flere tips, mere information og mere viden om A-kasser, kan du læse her, hvorfor du bør blive medlem af en A-kasse som studerende. Det kan vise sig at være dyrt, hvis du ikke får meldt dig ind i rette tid. Husk, at du skal være meldt ind 1 år før din første ledige dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *