Sådan laver du lækker og billig mad som studerende!

Pengene kan være små, når man som studerende kigger på kontoen. Det er heldigvis bare en periode i livet, men det kunne være rart at gøre perioden ekstra lækker, så tilværelsen ikke bliver trist. Det er en gammel skrøne, at man som studerende kun skal leve af pasta og ketchup, eller den tunede model med pesto. Man kan som studerende sagtens lave lækker mad, der samtidig holder sig inden for det stramme budget. Her kommer 5 gode tips til at lave lækker mad, der strækker sig over flere dage.

Den kedelige løsning på at spare penge på indkøbet, er at købe de sammen varer som tidligere, bare i billigere udgaver. Men på den måde bliver kvaliteten af råvarerne forringet, og det er ikke specielt lækkert.

Det er derfor en bedre løsning, at lave retter, der kan strække sig over flere dage. På den måde er det muligt at købe gode råvarer, der ikke er af den dårligste kvalitet, og samtidig holde et nogenlunde budget.

Stegte ris – en glemt vinder

Stegte ris er den perfekte måde, at bruge de kogte ris fra dagen i forvejen. Ris er til at starte med en forholdsvis billig råvare, hvis man ikke køber de dyreste mærker. Man kommer ofte til at lave for mange ris, når der koges, hvilket efterlader en rest i gryden. Gem for guds skyld denne rest!

Ved at lade risene blive i gryden til dagen efter, forsvinder noget af den fugt, der sidder i risene efter kogning. Dette gør dem perfekte til at stege. Det kan anbefales at stege risene med ønskede krydderier, grøntsager fra køleskabet, eller et stykke kød.

Kreativ salat med brød croutoner

De fleste studerende kan nikke genkendende til, at man fra tid til anden finder et stykke brød, der ikke er blevet brugt inden det blev for tørt. Men tørt brød er ikke uden muligheder, og det er derfor en god ide, ikke at smide den tørre ende skive ud.

Det tørre stykke brød kan ristes på en pande med noget smør, og på den måde blive et godt tilbehør til den kreative salat som ristet brød crouton.

Hvis man køber Iceberg salat, ligger der ofte en rest i køleskabet, der kan være med til at danne bunden af en salat, hvor fantasien kun sætter grænserne.

Take-away problemet kan løses

Når man er sammen med venner eller kommer hjem fra en sen aften på studiet eller arbejde, kan det være uoverskueligt, at skulle til at lave mad. Det sker at man er tilbøjelig til at bestille noget mad over internettet, og det behøver faktisk ikke at være så skidt, hvis man ikke benytter sig af det hele tiden.

Hungry.dk er en af de take-away portaler, der har tilbuds ordninger. Det er blandt andet muligt at få hvert 10. måltid gratis, hvis man bestiller via denne take-away portal.

Steg eller stort stykke kød kan deles op til flere dage

Hvis man i weekenden har brug for at der bliver kræset lidt ekstra for maden, behøver det ikke at være en skidt ide, at købe en steg eller stort stykke kød. Ved at købe et stort stykke kød, kan man på dagen skære et par bøffer ud af kødet, og gemme resten i små portioner.

De små portioner kan bruges til en masse forskellige måltider, hvor et af måltiderne kunne være hjemmelavet shawarma, der består at tyndt skåret kød og billigt pitabrød, med salatrester fra køleskabet. Det er muligt at gøre retten endnu mere spændende, ved at bruge resten af en yoghurt fra køleskabet til en dressing, hvor der med fordel kan tilføres lidt tørret mynte for at give den et eksotisk præg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *