Sådan klare du dig igennem at blive forældre på et SU budget

Det kan være svært at få hele ens økonomi til at gå op i en højere enhed, hvis man er forældre og begge er studerende.

Heldigvis er der mulighed for i dag, at begge forældre vil kunne modtage dobbelt SU i en given periode og at de også kan få en friplads, når de skal have passet deres barn/børn hos en dagplejer.

Køb kun det nødvendigste

Der er rigtig mange nødvendige ting, man skal anskaffe sig, når man venter et barn. Det kan dog hurtigt løbe op i flere tusinde kroner og det kan være mange penge, hvis man i forvejen lever på et SU budget og pengene er små.

Der er rigtig mange faldgruber og mange forældre vil kunne skrive under på, at de har købt en eller flere ting, som de aldrig nogensinde har fået brugt.

Er i førstegangsforældre og skal ud at købe ting ind til jeres kommende barn, kan det være en god idé at sige ”nej tak”, hvis ekspedienten tilbyder sin hjælp. De lever af at sælge og ofte vil du få købt ting, som du aldrig får brug for efter barnet er kommet til verdenen.

Køb derfor kun de nødvendigste ting i starten. Ting du ikke vil kunne undvære som en barnevogn, bleer og sutter, mens I selv kan ønske jer andre ting i barselsgave.

Læg et budget

En tilværelse som forældre på et SU budget kræver en struktureret hverdag samt en sund økonomi for at kunne lade sig gøre.

Derfor er det en rigtig god idé, at få lagt et budget for at få et overskueligt overblik over jeres udgifter hver måned og hvor der eventuelt kunne være mulighed for at spare penge.

For at det hele ikke skal blive alt for stramt, kan det være smart, at der hver måned bliver sat et beløb ind på en fornøjelseskonto, så alt ikke går op i havregrød og spaghetti, men at der er mulighed for at nyde hinandens selskab på en restaurant eller en tur i biografen.

Modtag særligt børnetilskud

Hvis du er under uddannelse, vil du have mulighed for at søge om et særligt børnetilskud til forældre under uddannelse. Det skal dog være en forældre, der er i gang med en SU-berettiget uddannelse og som ligeledes berettiger til optagelse i en a-kasse.

Forældre der er enlige forsørgere og modtager forsørgertillæg til deres SU, vil ikke kunne modtage det særlige børnetilskud.

Forældre under uddannelse kan anno 2016 få op til 1.783 kroner i kvartalet. Er det således at begge forældre er under uddannelse og samtidig har to børn, vil der i nogle tilfælde være mulighed for, at få to tilskud.

Bor begge forældre sammen og i forvejen modtager forsørgertillæg til deres SU, vil det kun være muligt at modtage ét tilskud. Hele tilskuddets størrelse afhænger af din/jeres indkomst og når indkomsten når et hvis beløb, vil tilskuddet kunne nedsættes.

Vær opmærksom på at du selv skal søge om tilskuddet inde på Borger.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *