Sådan indretter du en lille lejlighed

De fleste studerende bor enten i et lejet værelse ellers har de en lille lejlighed. Det er derfor vigtigt, at man ikke bare indretter sit hjem uden at tænke sig om. I denne artikel finder du gode råd til, hvordan du indretter et lille hjem. Desuden har vi fundet en række indretningsmuligheder, som ikke springer budgettet.

Det vigtigste du skal huske på, når du indretter dit hjem, er at det skal få rummet til at syne større. Det kan man på flere måder. En nem måde er ved at købe et spejl (IKEA har for eksempel nogen billige nogen). Hvis man placerer spejlet direkte overfor et vindue, vil solens refleksioner spejle sig i spejlet, som resulterer i en illusion om et større rum. En anden effektiv måde at få et rum til at syne større, er ved at vælge møbler og farve sine vægge i neutrale farver. Hvis du vælger at farve dine vægge røde, så vil rummet hurtigt se rodet ud, da farven rød virker meget forstyrrende for øjet.

Møbler

Når du skal vælge møbler til en lille lejlighed eller til et værelse, så får du det mest optimale ud af at vælge multifunktionelle møbler. Her er en sovesofa en klassiker. Når man nævner sovesofa, ledes tankerne ofte hen i et grimt teenageværelse, hvor idolerne hænger over en snusket sovesofa. Dog er der kommer masser af fine sovesofaer på markedet, så de ikke længere kun er forbeholdt teenagere.

Opbevaring

Det er vigtigt, at du konsekvent husker at rydde op, og det er altså lettest, hvis man har mange opbevaringsmuligheder. En genial måde at opbevare sine ting, er ved at udnytte pladsen under sin seng (eller sovesofa). Her kan der nemt gemmes håndklæder, sengelinned og så videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *