Sådan finder du billigere forsikring som studerende

Pengene sidder ikke løst på de danske studerende. Med SU og eventuelt et SU-lån er der ikke plads til de store udskejelser – men det kan dog alligevel godt lade sig gøre at have en bil på budget.

En af de store udgifter her er forsikringen.

Især hvis du er en ung mand og har din første bil kan det koste mange penge at få forsikret bilen og der er ingen vej udenom. Ansvarsforsikringen er lovpligtig og hvis du har købt en bil du er glad for er kaskoforsikring også anbefalelsesværdigt.

Der er dog flere ting du kan gøre for at sikre, du ikke betaler mere, end hvad godt er.

Indhent forskellige tilbud

Det vigtigste er, du sørger for at indhente tilbud på din bilforsikring fra flere forskellige forsikringsselskaber.

Du kan ikke alene gå ud fra listepriserne. Du skal have en sælger i røret for du finder ud af, hvor gode priser selskaberne faktisk er villige til at give dig for at få dig ind i folden som kunde.

Du har mulighed for nemt at indhente tilbud med virksomheden FindForsikring. Her udfylder du én formular og lader 3 forskellige forsikringsselskaber kontakte dig omkring en billigere forsikring.

Link: Indhent 3 tilbud på din bilforsikring

Tjek dine kørte kilometer

car crash accident at snow road in winter
car crash accident at snow road in winter

Når du indgår en forsikringsaftale har du mulighed for at køre et bestemt antal kilometer og være dækket. Hvis du kører flere end disse kilometer betaler du en ekstra pris per ekstra kørte kilometer for fortsat at være dækket. Det sker helt automatisk.

Men hvis du ikke ”bruger” alle dine kilometer er det bare ærgerligt.

Hvis du allerede nu kender dit kørselsbehov kan du med fordel sætte din forsikringsaftale efter dette. Med et lavere tal for antallet af dækkede kilometer koster din forsikring også mindre (men den dækker naturligvis også mindre).

Saml dine forsikringer ét sted

Generelt får du en bedre pris, når du samler dine forsikringer hos et selskab. Selskabet tjener flere penge på dog som kunde og er derfor også villige til at give en lidt skarpere pris end du ellers har fået.

Som studerende kan du med fordel kigge efter de forsikringsselskaber, der har forskellige studietilbud tilknyttet. Hvis du studerer jura har du eksempelvis mulighed for at få en særligt gunstig ordning hos CODAN – sådan er det ved flere af de især større studier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *