Sådan får du et online-CV som studerende med WordPress

Du er studerende eller måske lige blevet færdig, og du ved hvor vigtigt et CV er – navnlig et godt CV – er, for at kunne finde et relevant arbejde på den anden side af dine afsluttende eksaminer. Du sender dit CV til højre og venstre, men der er måske ikke rigtig nogen der giver respons. Hvad i alverdens navn stiller du op? Hvis du opretter et CV online, kan alle se det – alle dem, der søger efter dig, eller noget der står i dit CV i hvert fald.

Når det ligger online, har du også mulighed for at vise at du er teknisk dygtig: at du har computer-snilde og at du kan finde ud af at lave en hjemmeside.

Hjemmeside til online CV

I første omgang skal du bruge en hjemmeside. Det betyder du skal have et domæne og et webhotel. Du kan få det gratis mange steder, men det kan være en fordel at betale for det. Det behøver ikke at være dyrt, men det gør, at du kan få dit eget domænenavn, og at du kan få en mere professionel hjemmeside. Derudover kan du også få andre fordele med; din egen mail med dit domæne efter @, anti-virus og andet beskyttende på din hjemmeside og en tæller, der ser hvor mange der kommer på hjemmesiden, for bare at nævne et par af fordelene.

Kom godt i gang med dit online CV

Du opretter et Cv ligesom du opretter en hjemmeside med WordPress. Du kan også vælge at have en blog til, eller have flere faner på din hjemmeside til andre arbejdsrelevante ting. Du skal tilmelde dig som bruger af WordPress, så du kan benytte dig af deres tjenester. Når du har logget ind, kommer du til et kontrolpanel, hvor du kan vælge hvad du vil starte med.

Du kan f.eks. vælge at lave indlæg. Hvis du skal lave hjemmesiden helt fra bunden, skal du dog nok starte med udseendet på hjemmesiden; tema, menu osv. Derudover er det næsten kun fantasien der sætter grænserne. Du kan finde flere guides når du er i WordPress, da de har sørget for at gøre det nemt for enhver at lave en hjemmeside. Når du laver et online CV kan alle følge med, og du har muligheder for at give et helhedsindtryk som er meget mere fyldigt, end det, du kan give i en almindelig ansøgning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *