Sådan får du det bedste overblik over økonomien

Det er den samme gamle melodi. Studerende er nogle utaknemmelige bæster, der burde skamme sig over at klage, nu når de får alt hvad de peger på. Gratis uddannelse, penge fra staten for at stå op og gå i skole. Hvad har studerende overhovedet at klage over?

Jo det skulle da lige være, at man forlanger, at de skal passe et job ved siden af et fuldtidsstudie, der også involverer lektier. Der er ingen tvivl om at studerende får masser af hug af den danske befolkning og medierne.

Studerende sidder stramt i det rent økonomisk, det kan der ikke herske tvivl om. Derfor kan det være nødvendigt med nogle gode råd til, hvordan man sparer lidt ekstra penge, så den ikke skal stå på pasta og ketchup den sidste uge i måneden.

 

Vær omhyggelig med din økonomi

Først og fremmest skal man sørge for at vide nøjagtigt, hvor mange penge man har til mad og diverse om måneden. Altså når det faste er betalt. Derefter skal man simpelthen hæve et beløb, som skal holde til en hel uge, og dette gør man så hver uge fremover. På den måde kan man bedre sikre sig, at man ikke står uden en klink midt på måneden, fordi man måske løb en smule løbsk.

Desuden skal man sørge for at gemme sine kvitteringer fra supermarkedet, så man kan skabe sig et overblik over, hvad det egentlig var man købte. Måske der er noget, som kunne undværes.

Det kræver ikke så forfærdeligt meget at få et bedre overblik og mere kontrol, men det kræver naturligvis, at man gør den indsats der kræves. Så begynd allerede i dag, og se hvordan du kan eliminerer unødvendige udgifter fra dit budget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *