Sådan bliver du studieklar over sommeren

Sommeren nærmer sig, hvilket betyder en tid med sol, sommer og afslapning. Men så snart sommermånederne er slut, er det tid til at komme tilbage på skolebænken – og hvorfor ikke bruge sommeren på at blive helt klar til studiestarten igen? Her kommer derfor tre gode råd til at blive helt klar til at komme tilbage til studiet, så snart den ellers tiltrængte ferie er overstået.

Spar penge op

Livet som studerende har mange fordele. Du er omringet af andre unge, oftest er der et helt specielt sammenhold at finde blandt sine studerende, og du har et mere fleksibelt skema i forhold et 8-16 job. Men du har til gengæld også et relativt lavt rådighedsbeløb, når du læser, og du har derfor ikke lige så mange penge at gøre godt med, som du ellers ville have med et fuldtidsjob. Udover at du ikke kan tage på luksuriøse ferie, så gør det det også mere risikofyldt i forhold til uforudsete udgifter.

Studielivet byder samtidigt på mange sociale arrangementer, og det kan være super trist at skulle sige nej, bare fordi sommerens udgifter endte med at blive højere end først forventet, og du nu ikke har nogle overskydende penge tilbage.

Det kan derfor være en rigtig god idé ikke at snolde alle pengene væk i løbet af ferie, så der stadig er noget tilbage, når ferien er slut. Ikke nok med at du har penge til at hygge dig på studiet efter nogle måneders pause, men hvis opvaskemaskinen skulle gå i stykker, eller du pludselig mister din telefon, så kan det være smart at have nogle penge stående på en konto.

 

Køb alt de nødvendige tilbehør

Når dit studie igen starter efter ferien, er der gået lang tid, siden du sidst har sat en fod på skolen – og alle tanker om studie og tilhørende tilbehør og midler er gemt langt væk. Men det kan være en stressende start at komme tilbage uden at være forberedt.

Er den gamle computer ved at brænde sammen? Eller fungerer din printer ikke mere? Så kan du bruge tiden i sommeren på at finde noget nyt. Det kan også være, at det nye semester kræver, at du køber nye bøger, skoletaske eller programmer til computeren – også dette bør du overveje at få købt i løbet af din ferie. Det lyder alt sammen ekstremt dyrt, og at der pludselig ikke vil være penge tilbage til rent faktisk at kunne nyde ferien. Heldigvis kan meget af dette købes billigere over nettet – og så slipper du samtidigt for at gå butikkerne tynde for at få alt det, du har brug for. Via en søgning på eksempelvis ”computertaske læder” eller ved at klikke her, kan du hurtigt og billigt finde de produkter, du har brug for i forhold til at få den optimale studiestart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *