Pas på dig selv når du drikker

Unge i Danmark har længe haft Europarekord i druk, men de er faktisk blevet langt bedre de sidste par år til at passe sig selv, og der er kommet et øget fokus på, at man skal slappe lidt af, når man drikker. Det er en god udvikling, for der er ikke noget galt med at drikke alkohol som øl, gin osv., hvis man blot gør det med måde.

Selvom der er kommet større fokus på unges druk, så får I alligevel her nogle gode råd til, hvordan I kan passe på hinanden, når I drikker, og hvad I skal tænke over.

Følg hinanden hjem

Det sker, at en god ven kommer til at drikke lidt for meget, og her er det vigtigt, at en af jer følger vennen hjem. For hvert år er der desværre unge, der mister livet, fordi vi ikke er gode nok til at passe på hinanden.

Hvis en ven har drukket for meget alkohol, så kan man let risikere at komme til skade. Især i byer med meget vand, fordi man ikke nødvendigvis ikke kan komme op af vandet igen, hvis man falder ned i det, når man er fuld.

 

Det er ok at drikke

Det er vigtigt at påpege, at der ikke er noget galt med at drikke alkohol. Der er noget socialt ved at drikke sig fuld med vennerne, om I så drikker gin eller øl. Det er ikke sådan, at I pludselig skal få dårlig samvittighed over at drikke alkohol.

Hvis I tænker over, hvad I drikker,  så er der ikke noget galt med det. Det er ikke sådan, at I skal føle skam over at nyde alkohol, og der er da heller ingen, som dømmer jer, hvis I drikker alkohol.

I sidste ende skal I huske på, at ældre har været igennem det samme som jer, og de vil gerne have, at der ikke sker jer noget. Det er i sidste ende det eneste, som det handler om. Hvis I er vilde med at drikke gin, så kan I finde mange forskellige slags lige her.

 

Drik med måde

Det er også grunden til, at vi anbefaler, at I drikker med omtanke. Det betyder ikke, at I aldrig må være stive, men hvis I tænker over, hvor fulde I er, så skal det hele nok gå, og så vil I automatisk ikke opleve de store problemer med druk.

Det er egentlig vigtigst, at der altid er nogen, som ikke er lige så fulde som de andre. For så er der altid en, som kan gribe ind eller ringe til nogen, hvis der skulle være brug for det.

Så det er godt, at der er kommet fokus på dansk drukkultur, for det har været et problem i gamle dage, men nu er der styr på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *