Mangler du et sted at bo til studiestart?

Nu hvor studiestarten nærmer sig med hastige skridt, fører det ofte en udfordring med sig, for hvor skal man bo henne? Det er en stresset situation at være i at mangle et sted at bo, men der er gode muligheder for at finde et sted heldigvis.

Hvor vil du bo?

Her på hjemmesiden kan du læse mere om de forskellige universiteter i Danmark, men der findes mange forskellige uddannelser og uddannelsessteder. Heldigvis er de godt fordelt over hele landet, så alle studerende ikke skal samles i én studieby.

De største uddannelsesbyer er helt klart København, Aarhus, Odense og Aalborg, og det er også der, hvor langt de fleste går på studie.

Selvom landets mange studerende er fordelt over hele landet, er der stadig kamp om boligerne. Det kan være svært at finde et sted at bo. Du kan heldigvis dele din jagt efter et sted at bo op i flere faser.

Første fase er at forholde dig til, hvor du er kommet ind på studie. Måske er det ikke så langt fra, hvor du er vokset op og bor i forvejen, men det er også sandsynligt, at du skal til at flytte langt væk for at begynde på dit drømmestudie.

Sæt dig ind i det område, du skal bo og undersøg, hvor du kunne tænke dig at bo henne, for så har du allerede indskrænket din jobsøgning en smule, og det bliver kun lettere at finde et sted at bo, fremfor at du skal lede i hele regionen.

Hvordan skal SU og husleje hænge sammen

Du har måske været vant til at have fuldtidsjob og derfor have en stor indtægt hver eneste måned. Det ændrer sig ofte, når man starter med at studere, da SU’en ikke rækker så langt, og et evt. studiejob ikke kan indbringe ligeså meget som et fuldtidsjob.

Derfor kan det være svært at forstå, at huslejen på mange boliger er så skyhøje. Det kan altså være svært at se hoved og hale i, hvordan dit kommende budget skal se ud, når du skal bruge så mange penge på husleje.

Som studerende følger et liv med meget læsning, forelæsninger og sociale arrangementer med. Du får nye studiekammerater og oftest en ny omgangskreds.

En hel lejlighed har ofte en høj husleje, og derfor kan det være super smart og økonomisk fornuftigt at leje et værelse.

Find en god base

Det er oplagt at prøve nogle ting af, mens man er studerende, og derfor kan det være en god mulighed for at prøve at bo sammen med nogle mennesker, man ikke kender, eller som er meget forskellige fra en selv.

At bo på et værelse i en lejlighed med én eller flere andre kan være lærerigt og hyggeligt, men det er heller ikke altid lige nemt at finde et værelse.

Hvis du har brug for et dejligt sted at bo til din studiestart, så led her efter et værelse til leje.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *