Måder at tjene lidt ekstra i januar

Alle ved at livet som studerende kan være en smule sparsomt. De få penge, man har tid til at tjene ved siden af det travle skoleskema, rækker ikke langt, når der både skal være råd til sommerferie, hyggelige oplevelser med vennerne og studiefesterne. Derudover har vi lige overstået december, som kan have været økonomisk hård efter jul og nytår.

Heldigvis er der flere måder, hvor du kan tjene en ekstra skilling og få januarbudgettet til at se lidt mere positivt ud.

Hjælp dine forældre

Manges forældre har masser af praktiske ting, de ikke selv kan nå i deres travle hverdag, og som de med glæde vil betale lidt ekstra for at få gjort. Det kan være, de længe har ville rydde op på loftet, som er fyldt med gamle møbler og genstande, der ikke er blevet kigget på i flere år og som bare har samlet støv. Måske trænger stuen til at blive malet på ny, eller det kan være, at dine forældre mangler en ugentlige rengøringshjælp for hele tiden at bevare den gode standard.
Der er mange muligheder for at hjælpe til derhjemme og samtidigt tjene lidt på det.

 

Spørg naboerne

Hvis dine forældre ikke har brug for hjælp, så kan det være, at naboerne har. Måske er deres have en smule mindre velplejet og har brug for en kærlig hånd. Det kan også være, det er på tide, at græsset bliver slået, eller at der bliver fjernet ukrudt.

Måske er det i stedet hækkene, der skal klippes eller vinduerne, som godt kunne bruge en vaskning, så lyset bedre kan trænge ind. Også fliserne kan have taget skade af vejret, og det kan være, du skal frem med noget fliserens for at få fjernet alger, mos eller flisepest.

Der er mange opgaver på udendørsarealerne, som du kan give dig i kast med.

 

Udnyt lokalnetværk

Selvom man ofte får fortalt, at der er færre og færre, der læser aviser, kan det stadig være en god og billig måde at få dit budskab ud på. De fleste byer har stadig en lokalavis, hvor man nemt og billigt kan sætte en lille annonce bagerst. Det kan eksempelvis være, du vil tilbyde at gå med folks hunde i løbet af ugen. Det kan både være en god mulighed for at tjene lidt penge men samtidigt også få noget frisk luft og måske se nogle andre områder af byen, som du ikke har set før.


Brug internettet

Internettet er også en oplagt mulighed at bruge i forbindelse med at finde nogle småjobs, du kan tjene penge på. Der findes forskellige hjemmesider og apps som for eksempel Taskbuddy, hvor folk anmoder folk om at løse en opgave for dem. Om det så er flytning, rengøring eller hjælp til indkøb af varer, kan du helt sikkert finde noget, du kan hjælpe med.

Det behøver slet ikke være så svært at få formidlet kontakten til dem, som har brug for en hjælpende hånd. Der er altså mange forskellige måder, hvorpå du kan tjene noget ekstra, når der mangler lidt på kontoen samt forskellige slags medier, du kan benytte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *