København er en fantastisk (men dyr) studieby

Vores skønne hovedstad København er en smeltedigel af indtryk, kultur, fest og farver. Den er gang på gang blevet kåret som en af de bedste studiebyer i verden og det er da noget, der kan sætte gang i den nationale stolthed hos de fleste af os. Men ligesom København ligger i toppen når det kommer til godt studiemiljø, så ligger den næsten helt i bunden, når det kommer til leveomkostninger.

Det kan være en meget dyr fornøjelse at bo i det indre København. Men kommer uden problemer af med 7-10.000kr for en mellemstor lejlighed. Man kan næsten godt opgive at få en af de små, da de allerede er besat af andre studerende. Man kan naturligvis finde et værelse på 12m2, men selv det koster nemt 5.000kr.

 

Hvad stiller man så op?

Der er et par ting man kan gøre, for at reducere de skyhøje leveomkostninger.

Først og fremmest kan man overveje om et bofællesskab/kollektiv. Her går en flok studerende sammen om at leje en stor lejlighed, som de deler. Det kræver naturligvis at man er af den type, der kan holde til så mange mennesker omkring sig. Men er man til dens slags, kan et kollektiv med fællesspisning og fester være en helt fantastisk oplevelse, som vil give en minder for livet.

Ellers kan man gå mindre voldsomt til værks og måske få en lejlighed sammen med en enkelt anden person. En roommate er en god måde at få en rar lejlighed, uden at hele SU´en går på husleje. Desuden er mange gode venskaber opstået på den måde. Her kan du finde en række lejeboliger i København, der måske kunne være passende til to studerende.

 

Leveomkostninger

Når nu boligen er betalt, begynder det at se skidt ud på kontoen. Men man skal jo stadig leve.

Hvis det eneste du har er din SU, må du nok indse at der ikke bliver megen plads til cafétuer og shopping. Derfor anbefales det at du får dig en ekstraindtægt. Det behøver ikke være voldsomt mange timer om ugen, så det burde ikke komme for meget i vejen for studiet. Alene 8 timers arbejde om ugen kan skaffe små 3.000kr ekstra, hvilket varmer meget på en studerendes konto.

Der kan være mange penge at spare, hvis man er opmærksom på ens indkøb. Lav en madplan og sørg for at handle én gang om ugen. På den måde slipper du for de mange små impulskøb, der hurtigt løber op.

Der findes mange guides til hvordan man laver billig og sund mad på en SU, så det er bare med at komme i gang på Google.

København er en dyr by, men til gengæld får du også en af de absolut fedeste studiebyer i verden og det er da det hele værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *