Indblandet i trafikuheld som studerende: Sådan skal du forholde dig

Alle kan være ude for et trafikuheld. Hvis du er studerende er det en særligt stressende situation, fordi du på ingen måde har tid til at skulle tage fri fra studiet for at komme dig ovenpå ulykken, ligesom du i visse tilfælde måske ikke er dækket af en forsikring, så du kan søge erstatning for de skader, du har været så uheldig at pådrage dig.

Som studerende hører du sikkert til kategorien af “bløde trafikanter”, altså fodgængere og cyklister, da de færreste studerende på SU har råd til egen bil. Det betyder desværre også, at du er langt mere udsat, når du er indblandet i en ulykke, end en trafikant i en bil er.

Så hvis du har været ude for et trafikuheld, og du er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig, så er der her nogle gode tips til, hvad du skal gøre – også selvom du ikke har en personskadeforsikring, der kan dække dine skader. Det betyder nemlig ikke nødvendigvis, at du ikke har ret til erstatning alligevel.

 

Umiddelbart efter skaden er sket

Du er sikkert i chok lige efter skaden er sket, men det er rigtig vigtigt, at du forsøger at holde hovedet koldt på bedste vis. Sørg for at få navn og nummer og så meget info, som du kan, på den person, du kørte sammen med.

Derudover er det vigtigt, at du opsøger læge eller skadestue så hurtigt som overhovedet muligt efter skaden er sket.

Hvis du er kommet meget slemt til skade, så skal du skynde dig på skadestuen og få en behandling samt en kvittering for den behandling, du har modtaget der.

Hvis dine gener og skader er af mindre akut grad, så sørg for at få en tid hos din læge allerede dagen efter ulykken, og helst ikke senere end tre dage efter ulykken. Sørg for at fortælle din læge i detaljer, hvilke symptomer du oplever – også selvom du tror, de går over af sig selv. Intet symptom er for småt til at blive noteret. Sørg også for at bede lægen om at skrive alle de symptomer ned, som du beskriver.

Hold også gerne en dagbog over dine symptomer og smerter, så du kan fremvise den, når det skal vurderes, hvor meget skade du har pådraget dig under ulykken. Det er her vigtigt at kunne være så nøjagtig som muligt, så det er større chance for, at du får en betydelig erstatning.

Husk at melde skaden til den anden involveredes forsikringsselskab liegså. Hvis du er blevet ramt som blød trafikant af en bilist, og har han skylden for ulykken, så skal hans forsikring dække dine smerter også.

Du bør kontakte trafikuheld-erstatning.dk for at få et godt råd i forbindelse med din sag. De vil meget gerne hjælpe dig videre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *