Forbered dig på en intensiv eksamensmåned

De fleste ser frem til den søde juletid, men er du studerende, så ved du, at december er lig med eksamener og store studieopgaver. Det kan tage pusten fra de fleste allerede på forhånd. Du bør derfor lave lidt forberedelse, forud for perioden, så du får en så smertefri eksamensmåned som muligt. Herunder har vi lavet et par guidelines til, hvad du griber det an:

Afstem sociale forventninger med omgivelserne

I de store eksamensmåneder som december, januar, maj og juni vil dine venner og familie helt sikkert se dig noget mindre, end de er vant til. Det er ikke alle i ens omgangskreds, der kan forstå, hvorfor man ikke har tid til at ses eller tage med i byen. Vi er forskellige i forhold til studieteknik – nogle er enormt godt forberedt forud for eksamensperioder, fordi de har været gode til at læse alt pensum op, undervejs på semestret, mens andre bare er bedre til at gå i gang i sidste øjeblik. Nogle har ikke de store karaktermæssige forventninger, mens andre har. Derfor er det individuelt hvor meget tid og energi, man ønsker at lægge i eksamensforberedelsen.

Du bør afstemme med din familie før december. Fortæl dem, at du kommer til at have rigtig travlt, og at det ikke er sikkert, at du kan deltage i alt deres familie- og jule tam-tam. Samt at det hverken er fordi, du ikke gider dem, er blevet kedelig eller har andre og bedre planer – du har blot brug for at prioritere dit studie.

Hvorfor ikke sende en lille julehilsen ud sidst i november, hvor du ønsker alle en glædelig julemåned og fortæller, at du vil glæde dig til at se dem alle sammen i februar, når du forhåbentlig er kommet godt gennem dine eksaminer? Udvælg et par arrangementer, som du mener, du har tid til, men gør ved tilmelding opmærksom på, at du eventuelt må melde afbud, da du kan have svært ved at vurdere, hvor presset du er på dagen. På den måde, skuffer du dem ikke i sidste sekund, hvis du må aflyse.

Sørg for alt det praktiske er i orden

Der er ikke noget værre, end at bruge tid på praktiske gøremål, når du er presset med eksamenslæsningen. Så sørg for, at det ikke er, når eksamensperioden er startet og gået ind i sin hektiske fase, at du skal ud og finde ny computer. Selvom købet måske ikke tager lang tid i sig selv, så tager en computer f.eks. tid at sætte op og lære at kende. Derudover skal du have flyttet gamle dokumenter og programmer over på den nye, hvilket også tager tid eller oplader. Skulle du være en af de mange studerende, som bruger en Macbook, og er denne ved at have se bedre dage ved batteriet, er det en god ide, at anskaffe sig en ekstra, så du kan have en både hjemme og en i skabet på læsesalen. Du kan du købe en Macbook oplader her.

Forsøg også at lave en udførlig madplan og indkøbsliste, som du har klar forud for eksamensperioden, så du har en prædefineret plan, når du i hast skal købe ind efter en lang dag. En varieret kost giver dig de bedste forudsætninger for energi og overskud til eksamenslæsningen. Derudover er noget så simpelt som en god solid morgenmad, det bedste fundament, du kan give kroppen og hovedet for at være klar til en lang dag på læsesalen. Derudover kan det hurtigt blive en dyr affære at skulle købe både morgen-, middag- og aftensmad på skolen, fordi du ikke har haft tid til at planlægge dine indkøb.

Sørg også for, at du allerede har afleveret biblioteksbøgerne på biblioteket, at du ikke skal ud at købe for mange julegaver, eller skal have indsat nyt køkken i den periode eksaminerne varer – det distraherer dig alt sammen.

Lav en udførlig plan

Det bedste redskab, du kan benytte dig af i eksamensperioden, er en udførlig tidsplan. Både i forhold til at danner sig et overblik over, hvilke eksaminer du har, hvornår de ligger, samt hvilket pensum, der skal læses op til de forskellige fag. Plot også motion, indkøb og sociale arrangementer ind i kalenderen, så du har et overblik over det hele.

Husk at medtage nogle buffers undervejs, hvor du ikke har planlagt noget. Din tidsplan vil højst sandsynligt skride på tidspunkter, på grund af uforudsete tidsrøvere, sygdom eller andet i den dur. Her er det godt at have lidt ekstra tid at trække på, når det virkelig brænder på.

Indsæt også nogle dage til ren afslapning. Du gør kold, hvis du skal køre eksamenslæsning i 3 uger. Det kan de færreste holde til. Derudover kan det også være uoverskueligt slet ikke have nogle lyspunkter, hvor du med god samvittighed kan slappe af og more dig. Så find en fornuftig balance.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *