Få ro på hvis den lille skriger

December er en tid hvor universitetsstuderende landet over er ved at gøre sig klart til vinterens eksamener. Der er stress og panik over feltet, mens mn skriver opgaver og projektopgaver. Det er en tid hvor de begraver sig i deres studiehuler o ikke kigger ud før efter nytår, lige med undtagelse af i julen.

Når man sidder og stresser en hel masse, er der ikke noget værre end uvelkomne forstyrrelser. Hvad enten det er festklare venner, eller om det er ens barn. Sidstnævnte kan man dog ikke så godt bede om at gå væk. Der er flere og flere unge forældre der tager videregående uddannelser, hvilket man jo ikke kan betænkte dem i. Men det er noget af en opgave at passe et lille barn og et fuldtidsstudie. Især hvis den lille skriger om natten.

Hvad kan man gøre ved det?

 

Hvorfor skriger de?

Man skal først og fremmest finde grunden til barnets uro. Det er jo svært at løse et problem, hvis man ikke har identificeret fejlen. Det gælder bed børn, såvel som med skoleopgaverne.

I de tidligste perioder af barnets liv er der naturligvis helt naturlige natlige forstyrrelser som bleskift, sult og smerter ved tandfrembrud. Det bør dog stille og roligt fortage sig, og barnet begynder at sove igennem. Men så er der dem, hvor det aldrig rigtigt kommer dertil. Hvor hver nat bliver til en skrige koncert, som efterlader både barn og forældrene udmattede.

Man hvad nu hvis man ikke kan finde grunden? Ja, så må man have barnet til lægen. Det kan jo være, at der er væske i ørerne eller noget andet fysisk i vejen, som vi almindelige dødelige ikke lige kan identificere, trods vores høje uddannelser.

 

Alternative metoder

Hvis din baby vågner om natten kan du måske overveje at ”behandle” det alternativt, hvis du har forsøgt alle andre ting. Der findes flere tips og teknikker, som er udviklet af mødre, der selv har været i dine sko. Så de ved hvad du og barnet vil have. En tyngdepose er en ganske smart opfindelse, der holder dit barn i ro. Den er udviklet ud fra et studie, der viser at tunge dyner har en god effekt på urolige børn. Det lyder måske lig barbarisk, men læs selv mere på tyngdeposen.dk og se hvad det rent faktisk går ud på. Så får du tid til dine eksamener igen og dit barn kan få sovet igennem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *