Få pengene til at række længere

Det er ikke en økonomisk forbrugsfest at være studerende og leve af sin SU. Vi skal ganske vist være taknemmelige over, at vi bor i et land, hvor der overhovedet er SU, men det betyder ikke, at det er nemt alligevel.

Når først husleje, faste udgifter og studiebøgerne er betalt, så er man oftest mere eller mindre ruineret. Alligevel skal de studerende altid høre om, hvor nemt de har det, og bare vent til de kommer ud i det ”rigtige” liv. Det kommer oftest fra de, der aldrig har prøvet at leve for en SU, eller oplevet et fuldtids universitetsstudie.

 

Få mere for pengene

Når du er på SU må du lære at være kreativ med dine penge. Køb stort ind når der er udsalg, gå på tilbudsjagt og køb varer, der nærmer sig sidste salgsdato. Er du rigtigt frisk, kan du endda tage ud og skralde. Det er en glimrende måde at skaffe gratis mad på.

Hæv et beløb til hver uge og læg det i en kuvert. Det virker måske som en trick fra Luksusfælden, men det virker faktisk. Det sikrer i hvert fald, at du ikke sulter længere end til næste mandag, fremfor til den første i næste måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *