Få mest muligt tilbage af dit depositum på lejeboligen

Der kan være en del forvirring og stress forbundet med at skulle flytte ud af en lejebolig. Tidspunktet passer sjældent helt perfekt, og man har ofte arbejde ved siden af hele flytningen. Når man flytter ind i en lejebolig vil det i de fleste tilfælde være et krav, at skulle aflevere et depositum, der senere kan bruges til forbedringer ved udflytning. Her kommer nogle gode råd der kan hjælpe med at få det maksimale tilbage i depositum.

Få styr på dokumentationen

Når fraflytningen sker i en nyistandsat lejlighed, er det lejer der har bevisbyrden, i forhold til skader og mangler. Det er dermed lejer der skal bevise mangler og skaderne var der inden indflytning, hvis ikke denne skal komme til at udbedre dem. Det er derfor vigtigt at der er udfyldt en indflytningsrapport med en mangelliste.

Hvis lejligheden ikke var nyistandsat ved indflytning, er det udlejer der har bevisbyrden. Men da udlejer har rådigheden over depositummet der ofte bruges til udbedringer, vil en god måde at sikre at depositummet ved at lave en indflytningsrapport, hvor alle detaljer er skrevet ned.

Malerarbejdet kan ofte klares billigere end udlejer

Hvis man har lejet boligen over en periode på flere år, kan det være en god ide at male boligen, hvis man føler dette kan betale sig i forhold til størrelsen. Det er muligt at få lejligheden til at se ud som ny, hvis den får en tur med malerarbejdet. Har man lejet en mindre bolig, vil man ofte kunne spare pengene ved selv at stå for eksempelvis malerarbejdet. Udlejer vil ofte have tingene gjort hurtigst muligt, og der vil i den forbindelse ikke blive tænkt meget over prisen for en maler. Flere informationer omkring godt malerarbejde til billig penge – klik her

Skader overfor slitage

Når fraflytningsdatoen nærmer sig, er det en god ide at gennemgå hele boligen for mangler og slitage. Det sammen gælder, hvis der har været have eller altan med til boligen. På den måde kan man komme nogle af slitagerne i forkøbet, hvilket kan spare udlejer for penge i depositummet.

Aflæs selv el, vand og varme

For at imødekomme eventuelle uenigheder, er det en god ide, at aflæse elmåler, varme og vand, hvis dette ikke er inkluderet i lejen. Hvis udlejer skal betale for disse uafhængigt at huslejen, vil det være en ting der potentielt vil blive trukket fra i depositummet. Ved selv at aflæse tallene på fraflytningsdagen, er man sikker på hvad man præcist har haft af forbrug, og det vil på den måde være nemmere at kunne argumentere sin sag overfor udlejer.

Forberedelse på forhandling

Det er vigtigt at være bevidst om, at depositummet er til forhandling, og hvis man vil prøve at spare nogle penge på beløbet der vil blive returneret. Det er en god ide at forberede sig på, hvilke punkter der kan være til forhandling når det kommer til fraflytning. Det er vigtigt ikke at se denne forhandling som en ”krigs-situation”, men som et værktøj man kan bruge for at være på forkant med en situation der vil opstå ved fraflytning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *