Få mere frihed som studerende

Når du studerer, så er der mange ting, du er optaget af til dagligt. Det kan for eksempel være lektier, eksamener og økonomien. Der er mange alvorlige ting der kan være svære at overskue i hverdagen. Du får dog i denne guide, til hvor du hjælper dig selv med at få mest muligt ud af økonomien som studerende og hvordan du bedst muligt klarer dig igennem studiet.
Læs herunder hvordan du får mest muligt ud af det snævre SU- budget, hvis du stadig gerne vil ud og rejse og få lidt sol og varme. Du får også tips til hvordan du får lækket mad som oveni købet er ganske gratis op til flere gange i løbet af ugen på et SU-budget.

Sådan får du mest ud af dit månedlige madbudget

Når du er på SU, er der mange ting som du enten er nødt til at bruge penge på, eller som du gerne vil bruge penge på. Der er oftest en husleje, som tager meget af rådighedsbudgettet på månedlig base. Dertil skal man leve af mad, drikke som også er en stor post. Dertil kommer der et mindre beløb til diverse abonnement såsom Netflix og Spotify som de fleste efterhånden føler de bliver nødt til at have. For de fleste vil det månedlige madbudget, være den næststørste udgift. Derfor vil jeg her give dig tips til hvordan du bruger mindst muligt beløb på mad. Da det er svært at gøre noget ved den største post i budgettet huslejen.  Det tip som selvfølgelig er det bedste, er at du slet ikke betaler for maden. Det lyder for godt til at være sandt, men det er det dog ikke. Det kan du gøre på to forskellige måder. Hvis du har et studiejob, så kan det være at du får frokost og/ eller aftensmad på jobbet. Det vil give gode muligheder for at du kan spise varm frokost der, og derefter kan du bare spise rugbrødsmadder om aftenen. Hvis I har aftensmad, giver det jo god mening at du bare kan spise gratis aftensmad der sammen med de andre kollegaer.  Mange steder er det inkluderet i lønnen, og nogle steder skal du betale en lille smule i kantinen. En anden måde hvor på du kan få billigt mad på, er hvis du tager hjem til dine forældre en gang om ugen eller to. På den måde for 1-2 gratis måltider om ugen. Hvis du er heldig, er der nogle rester tilbage, som du kan få med hjem, så har du mad til flere dage gratis.     

DJ til din egen fest og andres

Hvis du gerne vil være DJ eller bare DJ til dine egne fester, så kan du med fordel starte i det små. Det kan du gøre ved at starte med at øve dig med et begynder DJ-pult. Her kan du starte med at mikse sange sammen og lave overgange. Når du har købt et begyndersæt, så er det relativt brugervenligt, derfor bliver det nemt for dig at sætte dig ind i det. Det betyder, at det er her du kan starte med at få erfaring, du skal dermed ikke nødvendigvis have erfaring fra tidligere. Dertil kan du også finde guides og toturials til hvordan man starter ud, dem kan du finde på på YouTube. Starterpulten kan relativt billigt køb på djhuset.dk afhængig af hvad pulten skal kunne. I starten bør det dog bare være en relativ billig pult, som er brugervenlig. Man kan altid få opgraderet den til en dyre og bedre Dj-pult, når man bliver dygtigere som DJ. Hvis du øver dig og bliver god, så kan det resultere i, at du kan spille et lille sæt til din egen eller andre fest. Hvis du bliver ved med det, og du har et talent så kan det være at du ender med at tjene penge på, at være dj på forskellige diskoteker i nattelivet.

Tak for at du læste med. Jeg håber du blev inspireret til få en rigtig god studentertid som dj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *