Få mere for mindre

Har du prøvet at gå fra at være studerende til fuldtidsansat, så ved du, hvor hurtigt man tillægger sig dyre vaner og bare sætter forbruget op. Når man når slutningen af måneden, står der igen 0 kroner på kontoen.

Måske har du også prøvet at gå fra at være fuldtidsansat til studerende, hvilket er en noget sværere situation, da du skal begrænse dig og den levevis, du er blevet vant til. Hvis du er nødsaget til at begrænse dit forbrug, eller du gerne vil spare op til en stor udgiftspost, kan du gribe det an på to måder: Enten skærer du ned på hyppigheden af din shopping, eller så udskifter du dine varer med billigere alternativer. Ofte handler det om en kombination. Herunder har vi samlet en række gode råd til, hvordan du sparer i din hverdag.

Udsalgsjunglen

Du har måske fornemmet, at hyppigheden af diverse udsalg er steget markant. I ”gamle” dage var det er sommerudsalg og et vinterudsalg – nu er der både et sommer- og vinterudsalg, samt 2-4 udsalg derindimellem. Nogle butikker, specielt online, kører desuden udsalg nonstop af den tidligere sæsons varer. Dette hænger sammen med, at vi i den digitale verden hele tiden kræver nyskabelse – nye produkter, nye billeder, nye tendenser – det hele speedes op. Tøjproducenterne føler sig nødsaget til at følge med udviklingen og skaber 4-5 kollektioner årligt. Med den fart er det vigtigt, at man som butik ikke brænder inde med tøjet, og derfor holder man udsalg for at komme af med sidste sæsons varer.

Det er godt nyt for dig, der skal spare, men stadigvæk ønsker at købe tøj og sko fra dine ynglingsmærker.  For hvis du kan vente 2-3 måneder, kan du købe det samme tøj, men med 30-70% prisreduktion.

Rabatter

Har du nogle gange købt dyre hårprodukter hos frisøren efter dit frisørbesøg, hvorefter du opdager, at du har betalt dobbelt pris i forhold til, hvad du kan få det for på nettet, eller i netto. Man føler sig en anelse snydt. Du kan næsten altid finde dine foretrukne beauty mærker billigere på nettet, eller i et tilbudskatalog  fra discountbutikkerne.

Så gør det til en vane at lave en søgning på nettet, før du investerer i noget nyt. Her finder du sider som denne, hvor du nemt sparer 40% på hårprodukter.

Udnyt at du kan få studierabat. Mange cafeer, barer og restauranter giver minimum 10% rabat, og vil du gerne i byen og give den gas, så undersøg, hvornår de populære barer holder happyhour. Tilbudssider som tilbudibyen.dk har rigtig gode tilbud på restaurantoplevelser, så du kan komme billigt ud at spise. Og skal du til frisøren, til psykolog, tandlægen eller andet, så benyt dig af tilbud hos de uddannelsesinstitutioner, der uddanner fagfolk indenfor området – de søger ofte prøvekaniner til en reduceret pris selvfølgelig.

Deledillen

Vil du gerne have morgenbrød fra Emmery’s eller har du brug for en ny kjole til et bryllup? Så er det faktisk mulighed at købe bagerbrød til spotpriser eller at leje en ny kjole og derigennem spare penge. Der er adskillige gode deleapps, hvor du kan leje alt fra en bil, en kjole, en plæneklipper eller få frisk frugt og grønt. Det er en god måde at spare penge og samtidig støtte op om bæredygtighed. På appsne; ToGoodToGo eller YourLocal, kan du købe mad og bagerbrød, der bliver solgt til billige penge, i stedet for at blive smidt ud.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *