Efterkvalificer dig efter studiet

Dimittendledighed – det, at du som færdiguddannet går ud til en tilværelse på offentlig understøttelse som ledig – er samfundets værste fjende.
Det er efter et dyrt og offentligt finansieret studie, du skal have et job og med skat begynde at betale tilbage igen.
Dimittendledigheden har i mange år været på cirka 25 %. Tallet for akademikere er tilmed lidt højere.
Der er jobs at få efter studiet – der er bare flere ledige, end tilgængelige jobs. Konkurrencen er intensiv.
Som studerende, der snart bliver færdig på studiet, bør du give lidt tanke til, hvordan du kan fremstå mere attraktiv overfor din kommende arbejdsgiver end dine nuværende studiekollegaer og fremtidige konkurrenter.
Vi ser her på et par muligheder:
Efteruddannelse
Som vi før har beskrevet på Studygateway, har du mulighed for gratis at være medlem af a-kasser, så længe du er studerende.
Derfor kan du være berettiget til dagpenge fra det øjeblik, du er færdig på studiet. Godt nok til en dimittendsats, jaja, men det er stadig 3x mere, end du får i SU.
Som dagpengemodtager har du også mulighed for at få efteruddannelse i form af kurser for ledige. Følg linket for at se en oversigt over mulige kurser for dig, både geografisk og efter interesse.
Tag imod de kurser, du af dit jobcenter og din a-kasse får tilbudt.
Hvert kursus giver dig kompetencer, der øger dine chancer for at få tilbudt en samtale og efterfølgende et job.
Praktikophold
Som dagpengemodtager kan du blive sendt i praktik. Det er ulønnet arbejde, hvor du dog stadig modtager dagpenge. Tag imod alle de praktikforløb, du kan, og giv alt hvad du har, når du er ude ved virksomheden!
Dit praktikophold er en mulighed for at lære en ny arbejdsgiver og nye kolleger at kende. Virksomheden mindsker sin risiko, fordi at staten betaler din løn. Selv hvis du intet praktikforløb har i din plan, så tilbyd gratis at arbejde for alle potentielle arbejdsgivere, indtil du finder et godt match.
Gratis arbejde er en god tig, når det kan lede dig til lønnet arbejde og sikkerhed bagefter – og det er sådan, arbejdsmarkedet i Danmark i dag er skruet sammen i dag.