Effektiv oplæsning: 3 tips til din koncentration

Du kender følelsen: Du sidder og læser op til eksamen, men koncentrationen slipper lynhurtigt og nu er selv opvasken og tøjvasken mere spændende.

Men med nemme tricks har du mulighed for at holde koncentrationen i længere tid, få læst mere op og øge din chance for at få en god karakter til eksamen.

Uden videre indledning kommer vi her med 3 af de tips, du bør kende til:

Intet distraherende internet-app

Både til Windows og Mac findes der en række apps hvis formål er at gøre det svært for dig at spilde din tid på internettet. Det gør appsne ved at lukke adgangen til tjenester som Facebook, Whatsapp, Twitter og lignende i et tidsinterval, du selv er med til at definere.

Vil du gerne koncentrere dig kan et par timer væk fra Facebook være den bedste kur.

Se bl.a. FocalFilter, der virker til begge styresystemer og findes både i en gratis og i en betalt udgave.

Støjreducerende høretelefoner

Udefrakommende lyde og fjernsynsstøj er som designet til at stjæle din opmærksomhed hele tiden. Nogle gange er det du har mest brug for faktisk bare at kunne lukke dig inde i din egen verden og koncentrere det.

Det kan lade sig gøre med et aktivt støjreducerende sæt høretelefoner som Bose QC25:

bose qc25 høretelefoner

De lukker støj ude, så du alene kan høre den musik du spiller.

I den anledning anbefaler jeg i øvrigt at du hører klassisk musik eller gentagende rytmer som du finder i eksempelvis house. Musik med vokal stjæler også opmærksomheden fra det du laver mens musik med gentagende rytmer faktisk kan hjælpe dig med at holde koncentrationen og fokus i længere tid ad gangen.

Drop in-ear høretelefonerne hvis du kan. Du får lyden banket lige ind i høregangen og det øger risikoen for tab af hørelse og derved behov for høreapparat senere i livet. Du kan finde mere information på DinHoerelse.dk.

Pomodoro-teknikken

Den her lille video forklarer godt hvad Pomodoro-teknikken går ud på:

Du arbejder koncentreret i eksempelvis 25 eller 30 minutter og holder så en pause. Dette gentager du en række gange. Med tiden opnår du at arbejde i længere intervaller ad gangen. Når du ved hvornår du kan holde pause igen er det ofte nemmere faktisk at holde koncentrationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *