Derfor skal du være medlem af en A-kasse som studerende

Hvis du er studerende, kan du med fordel melde dig ind i en A-kasse for at sikre dig selv økonomisk, når du er færdig på dine studier – såfremt du har været medlem i minimum ét år og optjent ret til dagpenge.

På denne måde er du sikret dagpenge fra første ledige dag efter endt uddannelse. Der dog en række krav, som du skal imødekomme som studerende, hvor du blandt andet skal være i gang med at tage en uddannelse, der varer minimum 1,5 år (90 ECTS point), og du skal være under 30 år gammel. Læs videre og bliv klogere på, hvorfor du skal være medlem af en A-kasse.

Gratis studiemedlemsskab

Førhen kunne man som studerende kun melde sig ind i en A-kasse, såfremt man havde et studiejob – sådan er det heldigvis ikke længere, da alle under uddannelse har ret til at melde sig ind i en A-kasse og få et gratis studiemedlemsskab. Du skal altså ikke betale kontingent, så længe du er under uddannelse. Det er først, når du er færdiguddannet og er kommet i job, at din indbetaling til A-kassen begynder. En af de helt store grunde til, at du skal melde dig ind i en A-kasse under dine studier, er, at du er sikret økonomisk, hvis du efter endt studie skulle blive arbejdsløs. På trods af, at du ikke har betalt en krone i kontingent til din A-kasse igennem din studietid, opnår du stadig ret til at modtage dagpenge, hvis du skulle være så uheldig at ende som arbejdsløs, umiddelbart efter dine studier er afsluttet.

De eneste krav, du skal imødekomme, er, at du ikke må være fyldt 30 år, og du skal have været medlem i minimum 1 år. Nyuddannede, som først melder sig ind i en A-kasse, efter de har afsluttet deres studie, kan først få dagpenge efter en karantæneperiode på en måned. Du kan da risikere at skulle gå en hel måned uden SU eller dagpenge, hvis du ikke kan finde arbejde med det samme.

Overvej en CA A-kasse

Der er forskel på A-kasser, hvorfor det er vigtigt, at du vælger den rette på baggrund af din uddannelse. Hvis du er ved at uddanne dig inden for IT, projektledelse, økonomi, marketing eller salg, kan du med fordel vælge en CA A-kasse. Denne er tilrettelagt til erhvervsverdenen, og den giver dig blandt andet mulighed for advokathjælp samt en lang række andre fordele som studerende. Klik her og udforsk, hvad en CA A-kasse kan gøre for dig.

Hvis du er studerende eller forventer studiestart om lidt, kan du med god grund melde dig ind i en A-kasse, således at du er økonomisk sikret efter endt uddannelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *