Apple på krigsstien

Apple A/S har bedt USA’s højesteret for at rydde vejen for iPhone til at sikre flere hundrede millioner i erstatning fra Samsung Electronics A/S i en sag, vedrørende smartphone design patenter.

Verdens bedste smartphone rivaler har stridende, løbet patenter siden 2011, da Apple sagsøgte Samsung i en den nordlige Californiens domstol om tilsidesættelse af iPhone patenter, designs og varemærkebeskyttet udseende.

I sin juridiske udmeldelse, sagde Apple at Samsung ikke havde fremlagt dokumentation til støtte for sin påstand om, at design patent skader bør besluttes på en komponent af en smartphone, i stedet for hele produktet. Apple sagde, at der ikke var behov for højesteret til at sende sagen tilbage til en lavere retsinstans for yderligere procedurer.

Samsungs desperat henvendelse til højesteretten

Efter en 2012 nævningesag blev Samsung dømt til at betale Apple kr. 6,2 mia. og Samsung har forsøgt at reducere dette tal lige siden. Dens indsats blev delvist belønnet i maj 2015. Den amerikanske appeldomstol stadfæstede imidlertid Samsungs overtrædelse af iPhone patenter, herunder dem, der vedrører design af iPhone afrundet-hjørne samt forsiden, og farverige ikoner.

Det bragte Samsungs eksponering ned til kr. 3,65 mia. hvoraf kr. 2,65 mia. involverer design patenter. Samsung kontaktede derfor højesteretten til at behandle sagen, da de kalder den tilkendte erstatning overdreven og ude af proportioner. Ifølge Apple var Kongressen klar i spørgsmålet om design og patent overtrædelser, og der var ingen grund til højesteretten bør give Samsung ret til at foretage yderligere argumenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *