5 tricks: Få flere penge mellem hænderne som studerende

Det er ikke mens du er studerende, at du har de fleste penge mellem hænderne.

Faktisk kan det være svært at få hverdagen til at hænge sammen, hvis indtægten blot er SU, du bor ude og du samtidigt gerne vil have noget at spise hver aften (hvilket næppe er for meget at forlange).

Derfor er vi gået sammen med Lene Okholm fra Sund Økonomi. Hun hjælper til daglig danskere med at få det bedste ud af deres økonomi, herunder optimering af rådighedsbeløb, bankaftaler, pensioner og forsikringer, investering og meget mere.

Læs mere om Lene Okholm her.

Du får 5 tricks – klar til at blive taget imod!

Lej større lejlighed sammen

En 1-værelseslejlighed i København eller Aarhus koster nemt 3-4.000 kroner om måneden. Det svarer til hvad du får i SU efter SKAT.

Som alternativ kan du leje en 4-værelsers lejlighed til 9-10.000 kroner. Går i 4 mand eller kvinder sammen om den bliver huslejen for den enkelte mindre, I deles om de faste udgifter som TV og internet og du har samtidigt selskab i lejligheden.

At finde en lejlighed til blot en person i de store byer er i praksis umuligt i dag. Men går I sammen flere stykker åbner der sig lige pludseligt en hel del flere døre.

Bliv freelancer

Som freelancer har du mulighed for at tage arbejde ind, når du har brug for det. Hvis du har læst hvad du skal læse og lavet dine opgaver kan du tage arbejde ind – og du kan undlade, hvis det er travlt. Fantastiske vilkår.

Du kan blive freelancer inden for en række felter uden videre som eksempelvis:

  • Online tekstforfatter
  • Korrekturlæser
  • Programmering og design, hvis du har færdigheder her
  • Research-arbejde
  • Virtuel assistent

Og mange flere.

Kan du skrive godt på dansk har du mulighed for at blive tekstforfatter uden videre og selv bestemme, hvor meget og hvor tit du ønsker at arbejde.

Vær opmærksom på faste udgifter

budget og indtægter og udgifter

Dine faste udgifter er hvad der i sidste ende slår dig ihjel – stille og roligt. Dem skal du derfor være meget opmærksom på.

Nogle af de helt tunge poster i budgettet udover husleje kan være biler og afbetalinger til lån.

Skær væk hvad du kan. Hav et fleksibelt omkostningsniveau. Hvis du blot har få hundrede kroner til overs når dine faste omkostninger hver måned er betalt, er det svært at have det sjovt.

SU lån

Du har mulighed for at tag et SU-lån til en meget fordelagtig rente samtidigt med, at du først begynder at betale år efter du er færdig på studiet.

Det er de mest gunstige lånevilkår, du kommer til at blive tilbudt i hele dit liv. Tag derfor imod tilbuddet.

SU-lånets knap 3.000 kroner om måneden vil være en kærkommen håndsrækning. Og hvis du faktisk kan klare dig uden, kan du altid overveje at bruge SU-lånet til en investering – det har skrevet om før her.

Du kan også læse mere på Aktivinvestering.dk.

Ingen kviklån

Sidst, men ikke mindst.

Selv hvis du har svært ved at have til dagen og vejen bør du styre udenom de dyre lån, du kan optage online.

Et kviklån hjælper her og nu, men renterne er høje – og gebyrerne særdeles høje, hvis du får brug for at udskyde afbetalingen i en måned eller to. Et kviklån er en meget midlertidig løsning og du risikerer at stå i en reelt værre situation end du startede i, hvis du ikke er meget opmærksom på det.

Især unge bliver ramt af fristelsen og må bruge mange måneder, sågar flere år, på at betale tilbage efter at have optaget et af de hurtige lån. Det bør du holde dig for god til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *