5 metoder til at tjene penge under studiet

Er SU’en lidt stram sidst på måneden?

Vi guider her til 5 metoder til, hvordan du på studiet kan tjene penge – udover naturligvis at få dig et studiejob som alle andre studerende.

Tekstforfatter

Kan du sætte kommaer, og har du en computer, hvorfra du kan arbejde? Så er du klar til at arbejde som tekstforfatter. Danske virksomheder har som led i deres arbejde med online markedsføring, især søgemaskineoptimering, kontinuerligt brug for nye og unikke tekster. Dem kan du sælge til virksomhederne.

Find dine kunder på Amino, UngIværk og andre freelancefora.

Start webshop

Du tjener ikke penge med det samme på den her idé. Men den har et stort potentiale: Du kan starte en webshop.

Ved hjælp af dropshipping eller ved at gå sammen med en partner, har du mulighed for at gøre det uden at skulle bruge meget kapital til at starte med.

Peter Christensen – indehaver af Stigefabrikken.dk – fortæller:

”Du skal bruge et år nemt, før du begynder at hive de første penge ud. Men du bruger din tid på at opbygge et aktiv, der er penge værd, og som du kan sælge senere. Du ofrer løn nu for at kunne sælge senere”.

Se blandt andet Facebook-gruppen UngIværk, hvis du ønsker at blive inspireret til at komme i gang som iværksætter og få feedback på dine idéer.

Udlej din bolig med AirBnB

Har du en lejlighed nogenlunde centralt i København eller Aarhus? Så har du mulighed for at tjene penge på at leje lejligheden ud til turister og andre studerende, der mangler et sted at bo. På denne måde kan din husleje betale sig selv, hvis du kan bo hos en ven i en uge – eller du kan tjene penge, mens du selv er ude at rejse eller hjemme ved familien til jul.

Som udlejer på AirBnB skal du klargøre (rengøre) din lejlighed, før lejerne kommer. Der er derfor lidt arbejde forbundet med hver enkelte udlejning. Men til gengæld kan du tage 500 kroner per overnatning, du faciliterer i din lejlighed.

Hjælp andre med at udleje deres boliger

Måske har du ikke selv en lejlighed, du har mulighed for at leje ud? Hjælp i stedet andre med at leje deres lejligheder ud. Det bliver din opgave at aflevere nøglen til de nye lejere, at rydde op når de er færdige med at bruge lejligheden, at sørge for rent sengetøj og meget mere.

Du faciliterer med andre ord fra A til Z udlejningen af lejligheden. Du gør det nemt for indehaveren af lejligheden at tjene penge. I København findes der flere virksomheder som KeyButler, der hjælper netop med at facilitere udlejningen. Der er dog rigeligt med plads til en ny og mindre spiller på markedet:

Brugertests

Kan du teste hjemmesider som ”online mystery shopper”, og tænke højt mens du gør det? I Danmark arbejder en række virksomheder med ”konverteringsoptimering”. De kigger på, hvordan de kan få en hjemmeside til at konvertere bedre (at få flere til at udfylde en tilmeldingsformular eller købe nyt tøj). Din opgave bliver at forsøge at købe noget tøj eller på anden måde konvertere på siden.

Samtidigt med at du gør dette, skal du ”tænke højt” og lade dine bevægelser på skærmen optage. Dette kan firmaerne bruge til at forbedre deres hjemmesider, og du bliver betalt et par hundrede kroner for at udføre en sådan test.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *