3 spare tips

Det er et kendt fænomen at studerende har færre penge end resten af landet befolkning. Det kan være svært at få det til at køre rundt, hvis du bor i større byer som Aalborg og København. Huslejerne i storbyerne har en tendens til at æde en stor del af din indtægt som studerende, og nogle gange kan det være svært at få enderne til at mødes, derfor er der nogle tips til hvordan du kan spare lidt ekstra om måneden.

Få styr på dit forbrug

Hvis du ofte oplever at der står mindre på kontoen end du havde troet, bør du begynde at ligge et budget, og selvfølgelig overholde det. Budgettet vil hjælpe dig til at få et overblik, over hvilke udgifter og indtægter du har. Husk at være realistisk i dit forbrug, og husk at tage streamingtjenester med i budgettet så du får et realistisk bud på rådighedsbeløb.

Når du har lagt budgettet, kan det være en god idé at hæve beløbene i kontanter, så du kan lave en kuvert til mad, en til sjov og en til andre ting. Det er langt nemmere at holde styr på kontanter end et beløb der står inde på din konto.

Færre impulskøb

Den store synder som studerende er impulskøb, det er ofte små beløb men det kan hurtigt løbe op i et større beløb i løbet af en måned. Du kan selvfølgelig stole på din egen vilje til at undgå impulskøb, men butikkerne er ofte designet til at lokke dig i fælden, så for at undgå dette bør du lave en madplan. Hvis du planlægger dine måltider 5 eller 7 dage frem i tiden, vil du kunne nøjes med at handle stort ind, en gang om ugen og derved forhåbentligt kunne undgå impulsen til fristelser den ene gang om ugen.

Du kan også fordelagtigt lave indkøbslister når du skal handle, hvis det ikke ligger til dig at planlægge din mad og forbrug en uge ad gangen. Det er nemt at holde sig fra fristelserne når du har en liste over de ting du skal bruge, så kan du nemmere lukke alt det andet ude.

Hold fast i det gamle

Det fleste bruger deres telefon til sociale medier, beskeder og små spil på telefonen, så de færreste har brug for den nyeste model på markedet. Som studerende er det derfor en god idé at holde fast på telefonen så længe det kan lade sig gøre. Det er ofte langt billigere at få lavet en reparation af din telefon, det kommer selvfølgelig an på skaden men f.eks. revner i skærmen vil være langt billigere. Hos Telerepair kan du nemt få lavet din telefon uanset om det er en android eller Iphone, og så fixer de den mens du venter i butikken så du kan have den med hjem med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *