3 gode råd til indretning af studieboligen

Er du flyttet hjemmefra og fået din egen studiebolig? Hvis du er flyttet hjemmefra, kan det i starten godt være svært at føle sig hjemme i sin nye bolig. Men det er vigtigt at kunne føle sig tilpas i sin bolig, da det er der vi slapper af og lader op. Du får derfor 3 råd til hvordan du kan gøre din studiebolig bedre her.

Gør din bolig personlig med lidt maling

Når du er flyttet ind et nyt sted, er det første du skal tænke over, om farverne på væggen passer til dig. Farven på væggene er en stor del af de rum, der er i lejligheden. Hvis du bare har et værelse et sted, er det også enormt vigtigt at farven på væggene derinde passer til dig.

Du kan gøre meget ved din bolig, med lidt indendørs vægmaling. Selvom væggene ikke trænger til maling, kan du overveje at male dem alligevel, så du selv har bestemt, hvilken farve der er på væggene.

Du kan også overveje at lave lidt kunst på væggene med malingen, fx male en firkant over sengen eller male en blomst. Det værste der kan ske, ved at prøve sig lidt frem, er at du skal male det over igen bagefter.

 

Dekoration

For at gøre din studielejlighed hyggelig, betyder dekorationer rundt omkring i lejligheden utrolig meget. Hvis du fx ikke har noget hængene på væggene, kan det hurtigt komme til at føles upersonligt.

Du gør din bolig meget mere personlig, hvis du vælger noget dekoration, som du godt kan lide, ligesom du gør det til dit eget sted, ved selv at vælge farverne til boligen.

Du kan finde nogle gode billeder, af din familie og din venner og hænge dem op. Hvis du har billeder hængende fra ferier eller begivenheder, kan det også være med til at du føler dig mere hjemme.

 

Hav et godt soveværelse

Selvom soveværelset virker som et af de mest kedelige rum i boligen, er det enormt vigtigt at have et godt soveværelse, for at sove godt. Og hvis du sover dårligt præsterer du under dit potentiale den kommende dag, og det er ikke godt hvis du studerer. Det er derfor vigtigt at sove godt, for at klare sig godt på studiet.

Et godt soveværelse er et soveværelse, hvor du har mulighed for at mørklægge om aftenen, når du går i seng. Vores søvnmønster bygger sig grundlæggende efter, at vi skal sove, når det er mørkt, og være vågne, når det er lyst. For at sove godt, specielt om sommeren er det derfor vigtigt at have nogle gardiner.

Samtidig er det vigtigt at tænke over belysningen. Fordi, hvis du har gardiner, men en lampe der lyser hele rummet kraftigt op, kan du lige så godt smide gardinerne ud igen. Det er vigtigt at have en lampe, der kun lyser en lille smule, til om aftenen og hvis du fx skal op og tisse om natten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *