3 gode bøger om lederskab

Der er mange perceptioner, hvad angår dét at være en god leder. Kloge hoveder har gennem årtier haft forskellige argumenter for, hvad det vil sige at være en god leder, og hvordan man selv udvikler gode leder kompetencer. Nogle vil mene, at det er en medfødt kvalitet, hvor andre vil argumentere for, at de nødvendige egenskaber kan tilegnes.

Det handler i nogle virksomheder udelukkende om den økonomiske bundlinje, om at øge salget og om at være markedsledende. Det er dog ikke udgangspunktet i alle virksomheder. Mange virksomheder er klar over, at god ledelse ikke udelukkende handler om profit og magt. En god ledelse tager udgangspunkt i en god leder, som er klar over, at den gode ledelse først og fremmest hænger sammen med lederen selv. Den gode leder investerer i sig selv, og er i konstant udvikling for at forbedre sine kompetencer.

Gode bøger om lederskab

Der findes et utal af bøger omhandlende god ledelse. Det kan være en fordel at investere sin tid i, at læse om andre lederes erfaringer, for at udvikle egne kompetencer. Vi har lavet en top 3 over gode bøger om lederskab, som kan hjælpe dig med at blive en god leder og lede din virksomhed i en fordelagtig retning.

  1. ”Nøglen til ledelse af forandring” – Dean Anderson og Linda Anderson

Bogen handler om, hvordan man mestrer forandringer, og beskriver den dybere sammenhæng mellem ledelse, personlig udvikling og organisatorisk transformation. For at være i stand til, at forandre sin virksomhed succesfuldt, må man nemlig ændre sig selv og måden man tænker på – hermed dit mindset. Ligeledes må man ændre virksomhedens kultur, som kun kan lade sig gøre, hvis man selv går foran som rollemodel.

  • ”Strategisk selvledelse – ledelse mellem frihed og forretning” – Anders Raastrup Kristensen og Michael Pedersen

Når medarbejdere har indflydelse på deres arbejde, trives og præsterer de bedre. Det er dog en fejltagelse at tro, at ansvaret for arbejdet kan overlades til medarbejderne alene. Virksomhedens ledelse skal styrke og lede selvledelse, så det bliver en central del af virksomhedens kultur, at medarbejderne tager ansvar for deres arbejdsopgaver og for hinanden.

  • ”Leadership pipeline” – Steve Drotter, Jim Nogel og Ram Charan 

Stærke ledere på alle niveauer er en forudsætning for en virksomheds succes. Men i mange virksomheder er ledelsespipelinen – det interne arbejde for at udvikle ledere – gået i stykker eller den eksisterer slet ikke. Moderne virksomheder skal holde deres ledelsespipeline fyldt og flydende, så de sikrer, at der hele tiden findes en stabil pulje af dygtige ledere i hele organisationen.

Uddannelser med fokus på lederskab

For at danne det grundlæggende element for god ledelse, er det nødvendigt at investere sig selv og sin tid i en uddannelse, som bl.a. har fokus på udvikling af kompetencer.

DTU Executive Business Education er en af de førende institutioner, hvad angår uddannelsesprogrammer, med fokus på udvikling af lederkompetencer. Det er på uddannelsesstedet muligt, at vælge forløb med fokus på lige nøjagtig de kompetencer du ønsker at udvikle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *